Schimb intercultural Danemarca- Mojn 2013

22 noiembrie – Seara de dinaintea unei saptamani extraordinare si de neuitat.

Proiectul “Mojn 2013” a fost prima si singura experienta de acest gen de pana acum. Am fost alaturi de alti 8 adolescenti romani si de cei 2 leaderi : Roxana si Marian (Miriam)

La inceput am avut emotii, deoarece nu cunosteam aproape pe nimeni, dar in final am ajuns uniti asemenea unei familii. Ne-am integrat perfect printre ceilalti participanti din Italia,Danemarca si Ucraina si am petrecut 7 zile minunate alaturi de ei.1476549_710026759009325_757786423_n

Schimbul a avut loc intr-un mic campus – Knivsbjerg, aflat foarte aproape de mare si inconjurat de liniste si pace. Am avut tot ce ne-am dorit acolo si ne-am simtit foarte bine.

Am avut un program destul de fix, astfel incat de la 8 :00 si pana la 17 :30 aveam activitai, evident cu pauze intre ele. Dimineata, timp de 2 ore aveam « warming-up » cu Steve, care consta intr-un set de exercitii fizice pe muzica, dar si jocuri de cunoastere. Dupa aceste activitati, trebuia sa pregatim spectacolul pentru show-ul final, astfel ca fiecare trebuie sa mearga la trainer-ul sau. Au existat 3 workshop-uri : Breakdance cu Steve, Dans cu Pako si Circ cu Sebastian.

Show-ul final a fost alcatuit din 3 cantece, breakdance, mix dance si circ, cat si « rap battle » realizat de Steve si Pako. Pe langa acestea, am avut si un dans cu publicul, o coregrafie realizata in 5 minute, care incheia spectacolul intr-un mod fabulos.

In final, am avut 4 spectacole in cateva orasele apropiate de Knisvbjerg, unde am fost admirati si iubiti de public. Ne-am distrat pe cinste si am fost mereu fericiti alaturi de public si de ceilalti.

Ce m-a uimit cel mai mult a fost faptul ca am reusit sa fim uniti si ca am reusit sa facem un spectacol inedit in 3 zile. Nu au existat comentarii rautacioase, ci din contra, ne-am petrecut cat mai mult timp impreuna unii de ceilalti si chiar continuam sa ne scriem dupa finalizarea proiectului.

Am avut o seara interculturala, in care fiecare tara si-a prezentat o parte din atractiile sale. Noi le-am oferit mancaruri traditionale : dulceata, zacusca, ciocolata cu rom, eugenii ; le-am cantat « Andrii Popa » si am jucat Perinita. Cu totii zambeau si se distrau.

1403332_709546735723994_1417728992_o

In concluzie, pot spune ca am avut parte de o experienta unica, plina de bucurie si iubire. Am legat prietenii cu niste oameni deosebiti si m-am atasat de ei si sper ca pe viitor sa am ocazia sa ii revad. Imi doresc sa particip si in alte proiecte de acest gen, sa cunosc alti oameni si sa traiesc alte momente ca acestea. Am invatat multe lucruri si sunt recunoscatoare ca am avut ocazia sa merg. Recomand tuturor iubitorilor de cunoastere sa se implica intr-un astfel de schimb, deoarece este o experienta unica. Noi suntem cei care putem schimba lumea in bine !

Eliza Nitulescu

logo_home1 eu_flag_llp_ro-01

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: