Reviews // Youth4Con 2017 Youth Exchange in Denmark

Youth4Con 2017 a fost primul schimb de tineret in care am participat si, dași auzisem multe povești de la cei care mersesera in anii trecuți, nu eram prea sigura la ce sa ma aștept. Orice asteptari aș fi avut au fost insa in mod clar întrecute cu mult. Experiențele pe care le-am trait in acest schimb au fost unice si minunate.

Am avut ocazia sa ma imprietenesc cu tineri de varsta mea din Polonia si Danemarca si am aflat de la ei multe lucruri despre cum este sa traiesti in tarile respective, in a doua seara tinand chiar o cina interculuturala unde fiecare echipa a adus mancare traditionala si a tinut o prezentare. Initial eram cu totii putin tensionati, si din cauza drumului lung si a persoanelor noi cu care trebuia sa pregatim un spectacol, dar ne-am relaxat incetul cu incetul si in final am ajuns sa nu mai vrem sa placam.

Eu am participat la workshop-ul de circ si, pentru ca nu am cine stie ce conditie fizica, mi-a fost destul de greu la inceput cand venea vorba de acrobatii, dar Milan, instructorul nostru, a stiut sa ne puna in evidenta pe fiecare in parte si sa ne implice in mod egal in spectacol. Am ajutat cu totii la corgrafia jongleriilor si am apreciat acest lucru pestru ca a nu cred ca ar fi fost la fel de distractiv daca ni s-ar fi dat direct o coregrafie gata facuta pe care sa o invatam. Am invatat totusi mult mai mult decat jonglerii si acrobatii, am invatat cum sa am incredere in echipa cu care lucrez, cum sa fiu atenta la ce fac cei din jur pentru a ne putea coordona cat mai bine si, cel mai important dupa parerea mea, faptul ca nu conteaza daca gresesti in timpul unui spectacol.

Am avut doar trei zile de munca intensa pentru a ne realiza numarul si am reusit. Prima reprezentatie am tinut-o pentru copiii de la gadinita locala, a doua in Nikobbing Falster, pentru participantii la alte doua proiecte din Danemarca, si pe ultima pentru comunitatea din Stubekkobing, orasaul unde am stat. Nu au iesit perfect, dar la momentul acela ne simteam cu totii mult prea bine pentru a ne mai pasa de detalii de genul acesta.

Oricat de intense ar fi fost workshao-urile si cat de multa munca am fi de pus in ele, tot despartirea a fost cea mai grea. Nimeni nu mai voia sa plece, unii din noi plangeam. Si acum imi vine greu sa cred ca s-a terminat si ca probabil va trece mult timp pana ma voi revedea cu prietenii pe care i-am facut acolo.

scris de Andreea Catrina – participant

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: