„Food4Thought5” și hrana pentru minte

„Zece iulie este ziua în care avionul nostru se îndreaptă spre țara în care pizza este la ea acasă – în cazul nostru pastele, deoarece am avut ocazia să ne înfruptăm cu diverse rețete de paste in toate cele 9 zile petrecute în Italia. Incep prin a spune despre paste deoarece insăși tema proiectului se concentrează pe gătit și pe promovarea gastronomiei internaționale prin workshop-uri atent pregătite de fiecare țară participantă, de la aperitive, ciorbe și deserturi, până la bulzul nostru tradițional, gătit cu mare drag pentru 70 de persoane! Nu ne-am zgârcit deloc când a venit vorba de porții, așadar, am umplut farfuria „oaspeților” noștri; cel mai satisfăcător a fost atunci cand am primit cuvinte de laudă atât la adresa rețetei, cât și la adresa workshop-ului în care nimeni nu a stat locului și ne-am bucurat să avem parte de prezența unor oameni puși pe treabă, asemenea unor furnicuțe.
De asemenea, am învățat să facem pâine de casă, gnocchi (paste tradiționale italienești) și pizza.
Pe lângă toate aceste activități culinare, am avut parte de activități și jocuri foarte interesante în fiecare zi. Ceea ce ne-a plăcut foarte mult a fost că în spatele acestora există de fiecare dată o lecție din care să învățăm câte ceva sau o întrebare care ne punea de cele mai multe ori pe gânduri.
Nu putem uita, totuși, de drumeția prin Alpi, care s-a dovedit a fi una obositoare, dar unică, unde natura s-a prezentat sub forma unui spectacol. Nu am regretat deloc febra musculară pe care am avut-o a doua zi!
Proiectul „Food4Thought5” a fost „un pachet complet” de bucurie, distracție și, nu în ultimul rand, mancare de care o sa ne amintim mult timp de acum înainte!” – Raluca Alexandra

„Tenth of July was the day when our plane headed to the country where the pizza feels like home – in our case, pasta; we had the chace to  dwell on some pasta recipes în our 9 days of stay in Italy. I started with pasta because the theme of the project itself is focused on cooking and promoting international gastronomy through workshops carefully made by participants, from apetizers, soups, desserts to our traditional bulz cooked for a total of 70 people! We spared no expense when it came to filling the plates of our „guests”; the most satisfying moment was when we were praised for our recipe and for our workshop, where no one slacked; we were glad to see people who came to work and kept working like ants.
Moreover, we learned how to cook home made bread, gnocchi (traditional italian pasta) and pizza.
Among all these culinary workshops we also had our share of activities and games every day. We liked the fact that behind every little game there was a lesson fron which we could learn or a question that would make us think.
We can’t forget our hiking trip in the Alps, which was exhausting but unique, where nature presented itself in the form of a show. I didn’t even regret the fever we had the next day.
„Food4Thought5” Project was a „full package” of joy, fun and, last but not least, food we will remember from now on!” – Raluca Alexandra

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: